sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Veljen valmistujaisjuhlat

Moikka! Tällä viikolla veli valmistui tradenomiksi, joten olihan sitä juhlittava ihan kahteen otteeseen. Viikolla käytiin ulkona syömässä perheen kesken ja lauantaina järjestettiin pienet juhlat sukulaisille.
Keskiviikkona oli veljen valmistujaisjuhlat, joihin en päässyt osallistumaan. Aamupäivällä oli aika poliklinikalle juuri silloin, kun juhlat olisivat alkaneet. Onni onnettomuudessa, sillä ajan jälkeen jäi muutama tunti aikaa Tonyn kanssa kaupungilla vietettäväksi. Istuttiin teellä, juteltiin ja saatiin aika kulumaan ihmeen nopeasti, vaikka juhlat päättyivät vasta vähän ennen neljää. Kun sitten tapasin porukat ruokapaikan edessä, hymyilin typeränä ja autuaan onnellisena. :-D
Lahteen avattiin Fafa's -ravintola jo aikoja sitten, mutten ollut vieläkään saanut aikaiseksi käydä testaamassa paljon kehuttuja ruokia. Onneksi myös muut perheenjäsenet olivat innokkaita kokeilemaan ravintolan tarjontaa. Tilasin vegaanisen mezesalaatin, jossa oli mm. paahdettua kukkakaalia, erilaisia kastikkeita, maailman parasta falafelia ja munakoisoa. Ei jättänyt kylmäksi, eikä ainakaan nälkäiseksi. Käytiin hakemassa matkaan kahvit ja lähdettiin kotia kohti.
Oli kiva viettää vaihteeksi aikaa perheen kesken ja istua ravintolassa kaikessa rauhassa. Onhan se nyt aina yhtä hienoa, kun veli saa uuden sulan hattuunsa. Tässä tapauksessa tosin uusi tutkinto ja nauha ylioppilaslakkiin taitaisi olla osuvampi ilmaisu. :-D Veljellä on nyt datanomin ja tradenomin tutkinnot, joista on tarkoitus jatkaa vielä ylemmälle asteelle. En ole mikään tekniikan ihmelapsi, joten on kätevää, että nämä jutut sujuvat veljeltä.
Lauantaina oli vuorossa juhlat sukulaisten kesken. Päätettiin pitää kutsulista pienenä ja pyydettiin paikalle vaan muutamat läheisimmät: äidin sisko, siskon mies, serkut ja Olli. Tein tarjolle vegaanista raparperi-kinuskikakkua ja soija-voileipäkakkua. Tarjottavien reseptit löytyvät täältä. Myhäilin tyytyväisenä, sillä kasvisleikkeleillä täytetty voileipäkakku upposi jopa vannoutuneille lihansyöjille. ;-)
Jännitin juhlia etukäteen, sillä olen jokaista solua myöten introvertti. Ahdistun, kun täytyy olla sosiaalinen ja viettää aikaa isossa porukassa. Julhat sujuivat kuitenkin hyvin ja oltiin rennosti, ottamatta sen kummempia paineita. Pelattiin veljen konsolilla Supermariota, juotiin liian monta kuppia teetä ja kahvia, juteltiin ja naurettiin. Suurin osa otti limsaa vahvempaa, joten tunnelma muuttui entistä rennommaksi iltaa kohden. Vieraat jäivät myöhään, sillä onhan veljen valmistujaisia juhlittava kunnolla. :-)
Sellaiset juhlat tällä kertaa. Fafa'sin ruoille kymmenen pistettä ja papukaijamerkki. Sukulaisten vierailulle lämmin peukutus. Näitä enemmän, kiitos. :-) Onnea kaikille valmistuneille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti